FEI Miljödag 2019 på Skansen

Den 14 september arrangerades FEI Miljödag 2019 med tema vatten. Deltagarna välkomnades till dansbanan Galejan på Skansen av Eva Almgren, Lars Olrin och Maija Adriansson från föreningens styrelse.
Eva Almgren, Lars Olrin och Maija Adriansson på Galejans Scen

Programmet för dagen presenterades medans deltagarna serverades förmiddagsfika. Därefter tog duon Vattenmannen och Speed över scenen med sin show som kombinerar underhållning med utbildning. De lärde oss allt om hur vi ska ta hand om våra sjöar och hav.

Vattenmannen och Speed, kända från TV

Efter showen fanns möjlighet att prova vattenrening och pumpteknik vid olika arbetsstationer samt besöka Baltic Sea Science Center.
Vattenrening

Pumpstation som drivs med benkraft

Inne i den helt nya byggnaden som inrymmer Baltic Sea Science Center finns akvarier, utställningsytor, skolsalar samt laboratorium och verksamheten är helt inriktad på Östersjön och dess miljö.

Baltic Sea Science Center

Akvarium inne på centret

Interiörbild med karta över Östersjön

Miljödagen avslutades med en gemensam lunch på Restaurang Solliden där nästan all mat som serverades var vegetarisk.

Lunch på Restaurang Solliden

Tack alla föreningsmedlemmar och medföljande gäster som deltog och på återseende nästa år.